admin1 15 Septembra, 2020

Krizni štab Republike Srbije već duže vrijeme diskutuje o tome kako će se postupati prema građanima koji su otišli van granica Srbije zbog ljetovanja.

Naime, nije bilo lako donjeti odluku o tim građanima. Bezobzira što je situacija u Srbiji za sada szabilna, moraju se preduzeti mjere kako se ne bi ponovio porasta zaraženih. Baš iz tog razloga donešene su nove odluke.

Darija se jutros obratila javnosti, kazavši kako je u Srbiji još uvijek primjetan pad broja zaraženih ali isto tako se u pojedinim krajevima situacija već pomalo mijenja, pa se tu bilježi i porast novih slučajeva zaraze.

Navedena situacija naravno nije samo u Srbiji, nego i u drugim zemljama u svijetu, ali ono što ih najviše brine jeste situacija u regionu.

Naime, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, ali i Hrvatska sada su prilično kritične, pa se zbog toga apeluje na građane koji se nalaze u ovim zemljama da se do petka vrate nazad u Srbiju.

Ovaj novi režim podrazumijeva nadzor za sve koji se vraćaju u Srbiju, kako bi se minimizirao rizik od povećanja broja slučajeva.

Više detalja o uviđenju novog režima biti će poznato u petak tačno u 18h.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*