Tri godine od smrti Kemala Montena, počast su mu odali porodica i prijatelji, među kojima je bila i Neda Ukraden. Pročitajte šta je rekla o Kemi.

102

Kemal Monteno, najpoznatiji kantautor na prostorima bivše Jugoslavije, preminuo je 20. Januara 2015. godine nakon komplikacija poslije transplatacije bubrega.

Na gradskom groblju  Bare, u Aleji velikana u Sarajevu, počast su mu odali članovi porodice i mnogobrojni prijatelji, među kojima je bila i poznata pjevačica i dugogodišnja prijateljica Kemala Montena, Neda Ukraden. Za srbijanski kurir Neda je izjavila po čemu će ga uvijek pamtiti..

“Kemal Monteno ili Kemo Kemica bio je veliki kantautor, sjajan kompozitor i pjevač, ali prije svega raja, dragi kolega, sugrađanin uz koga sam rasla u Sarajevu, družila se, prijateljevala i profesionalno sarađivala.

Niko na muzičkoj sceni se nije tako opušteno, ležerno i nepatetično nosio sa svojom slavom kao Kemo. Zezator, šaljivdžija, beskrajno muzikalan i drag čovjek, čije pjesme će vječno živjeti. Njegova pjesma je jedna od najljepših u mojoj karijeri – “Ne budi me noćas”. Hvala mu i za tu, kao i za dva divna dueta koja smo zajedno otpjevali – “Pao sneg po dunjama” i “Ako smo vrijedni te ljubavi”.

Iako nema Keme ni Arsena, nema poeta i divnih pjesama koje su slavile ljubav, ostat će vječne njihove pjesme”

 

loading...