5 STVARI KOJE NIKO NIJE ZNAO O OVOJ GLUMICI…

84
 

1. Oštro djetinjstvo

Glumica Jennifer Aniston rođena je u porodici koja je bila stroga. Nisu podržavali njene snove i maštu o tome kako će jednog dana šetati po crvenom tepihu i nositi titulu svjetski poznate glumice. Pohađala je Waldorfsku školu. Waldorfska škola ne dozvoljava gledanje televizije djeci. Jennifer je televiziju mogla gledati jedino kada je bila bolesna u kući. Njen otac, poznati glumac iz serije ‘Naši najbolji dan’, bio je veliki protivnik njenih snova kao i odlaska u Hollywood.

Ne želim da budeš povrijeđena. Odbijanje u glumačkom svijetu jako je teško. Molim te, nemoj to raditi. Budi advokatica“, govorio joj je otac, ali Jennifer nije ga poslušala, a znamo da je danas mnogim ljudi drago zbog te njene odluke.

2. Prva uloga

Jennifer je svoje prvo javno pojavljivanje preživjela sa 20 godina. Bila je u emisiji ‘The Howard Stern’ 1989. godine. Iza sebe je imala i jednu pozorišnu ulogu. Talenat ove glumice su prepoznali mnogi pa je gledamo danas u mnogim romantičnim filmovima, a i u komedijama. Takođe je jedna od najbolje plaćenih holivudskih glumica.


3. Njezin najveći strah

Glumica se plaši vode. U toku snimanja jednog filma, trebalo joj je dugo vremena za jednu kratku scenu pored bazena. Taj strah u njoj postoji od djetinjstva kada se sa bratom igrala pored bazena. Strah se javio kada je vozila bicikl, a zatim pala u bazen.

Zbog toga se jako bojim ići pod vodu i niko mi ne vjeruje kad to kažem, ali ja to stvarno ne mogu“, rekla je jednom Jennifer.

4. Nije trebala glumiti Rachel

Svjetski poznatu glumicu Jennifer je teško zamisliti u nekoj drugoj ulozi osim kao Rachel Green u seriji ‘Prijatelji’. Serija je i danas, nakon 23 godine, svjetski gledana i oduševljava mnoge gledaoce koji po prvi put gledaju tu seriju. Jennifer se trebala prikazati u ulozi Monice, ali je na kraju to bila Courtney Cox. Kada su producenti vidjeli da Jennifer nema nikakve sličnosti sa Monicom, da su sušta suprotnost, nisu je mogli zamisliti kao Monicu.

Iako nismo poznavali jedni druge, bilo je očigledno da ja želim igrati Rachel, a ona Monicu pa smo se brzo usuglasili i tako je ostalo. Na kraju se to pokazalo odličnim“, izjavila je Aniston.

5. Zamalo je propustila ‘Prijatelje’

Kada još nije nosila titulu poznate glumice, Jennifer je išla na mnoge audicije. Bila je i na castingu za projekt u kojem je bio i Adam Sandler. Kada ju je Adam tada ugledao, nije mogao da zadrži svoju oduševljenost. Glumica je ipak odlučila glumiti u seriji ‘Prijatelji’ što je razočaralo Adama.

 

Sjećam se da sam mislio – ona odlazi u ‘Prijatelje’, šta će joj to, zaboga, što su uopšte ti ‘Prijatelji’“, otkrio je slavni glumac, kada nije ni slutio da će serija postići uspjeh.

 

loading...