Poslije Australije, i Irska oduzima pasoše pedofilima!! Ovaj primjer bi trebale slijediti sve zemlje

33
 Kampanja u Irskoj, predvođena svećenikom fra Shay Cullen-om, kao rezultat je dobila zakon koji će osuđene pedofile ostaviti bez pasoša  i na taj način ih je onemogućila da putuju van te države.

Posebnu korist  od ovog zakona će imati  države u kojima je dječja prostitucija glavni problem. Poznato je da se te države glavna destinacija pedofila, koji tamo odlaze pod krinkom običnih turista, da bi ostvarili svoje bolesne maštarije i zlostavljali djecu.

Cullen i njegovi saradnici su samo u prošloj sedmici uspjeli spasiti dvanaestogodišnju djevojčicu koja je bila u drugom stanju nakon što ju je silovao komšija, kao i petogodišnjaka kojeg je seksualno zlostavljao rođeni otac.

Ovakav zakon je prvo donesen u Australiji prije četiri mjeseca, a zahvaljujući tome biće oduzeti pasoši od 20.000 ljudi koji su služili svoje kazne za pedofiliju, i koji se još uvijek nadgledaju u skladu sa registrom “Australian National Child Offender Register”. Irska želi da predvodi i ostale zemlje članice Evropske unije da postupe isto.

„Zaštita ljudskih prava i dostojanstva žena i djece kao da ne postoji. Vlade moraju donijeti zakon koji zabranjuje osuđenim seksualnim prijestupnicima putovanje u inostranstvo”, kazao je Cullen.

 

 

loading...