Novi detalji o Arkanovom ubistvu: ” Arkane ponesi sako, gore je hladno”

347

Prema pisanju srbijanskog Espresa,  tri dana prije Arkanovog ubistva, Ceca je gostovala u  emisiji “Maksovizija”, popularnog voditelja Minimaxa, a Arkan je sjedio u prvom redu i komentarisao Minimaksove izjave.

Nakon što su Arkana  izrešetali u predvorju beogradskog hotela Intercontinental, kuloarima su kružile  priče da su tokom gore spomenute emisije,  Minimaksu  stizale SMS poruke u kojima je   najavljivano  Arkanovo ubistvo. Iako je te priče Minimaks oštro demantovao, u javnosti se pojavio i sadržaj navodnih poruka. Jedna od njih je glasila:“Ceco, ličiš na Gocu Božinovsku”. Naime Gocin muž  Zoran Šijan je bio  vođa surčinskog klana i Arkanov prijatelj a ubijen je od strane nepoznatih osoba.

U drugoj nje navodno pisalo:“Arkane, ponesi sako, gore je hladno”

 

Arkan je ubijen u Intercontinentalu, hotelu koji mu je bio druga kuća. Tu je napravio svadbu, osnovao svoju stranku i tu je provodio najviše vremena. U subotu 15. januara 2000. godine, Arkan je stigao u Intercontinental  na ručak sa Cecom i njenom sestrom , svojim blindiranim džipom u pratnji tjelohranitelja.  Nakon što su Ceca i Lidija otišle, Arkan   se našao sa svojim prijateljem Milenkom Mandićem i u hotelskom separeu su ispunjavali listiće za kladionicu. Nepoznati napadač ga je usmrtio sa tri ispaljena hica.

 

 

loading...