ZAŠTO NEMA DINE MEHMEDA MUJKIĆA U NOVIM SEZONAMA LUD, ZBUNJEN, NORMALAN ? Saznajte ovdje…

100

 

Svi su se nadali da će ostati do kraja snimanja bosanske hit serije ”Lud, Zbunjen, Normalan” ali je tome došao kraj…

Milan je prije svega seriju napustio zbog neslaganja sa producentima zbog niskog honorara. A onda sve kreće nizbrdo.

Nedavno, Pavlović se oglasio na ovu temu i otkrio neke činjenice koje su svima bile nepoznate:

To je tako bilo tada. Neke iskrice su se upalile i s moje strane i sa strane produkcije. Završilo se tako kako se završilo. Izašao sam iz projekta. Drago mi je što publika i dalje pamti taj lik Dine Mehmeda Mujkića, a da li se kajem, prošlo je mnogo vremena, nekako sam odmah presjekao s tim i počeo raditi na nekim drugim projektima”, rekao je Milan. Nije ćelio govoriti o honoraru koji su mu nudili, a koji je tražio za svoju ulogu.

Milan ističe da glumci na našim prostorima ne zarađuju koliko bi trebali.

Kad dođem u Beograd, njihovi glumci kukaju kako je loše, dođem u Zagreb i tamo kukaju, svi žele više i bolje. Nekad je ovaj posao davao sigurnost, danas je to više život od danas do sutra. Jedina sigurnost je ako si zaposlen u nekoj državnoj instituciji, poput pozorišta, Akademije, ali ako nemaš tu sigurnost u mjesečnoj plati, onda je jako teško živjeti od ovog posla, ja sam se nekako izborio, ali sve je relativno. Bitno je da se trudiš, da radiš, i možeš uspjeti i biti poznat,”, govori Pavlović. Također dodaje da su i reditelji nezadovoljni i stalno kukaju.

Meni je žao samo što se više ne radi, što su ljudi nezadovoljni, konkretno glumci. Pretpostavljam da su i reditelji i svi iz moje branše nezadovoljni, ali mislim da treba uzeti stvar u svoje ruke i tražiti rješenje. Pitanje je koliko ko ima snage i mogućnosti za to, ali s obzirom na to da živimo u vrijeme kapitalizma, onda je nekako logično da moraš dati sve od sebe i svoj posao raditi najbolje da bi uspio.

Milan je poznat po ulozi Dine Mehmeda Mujkića i tako ga publika uglavnom prepoznaju.

Kada vas poistovjećuju s nekim likom, to vam je u našoj profesiji u opisu radnog mjesta. Mene to može nervirati ili ne nervirati, ali je to tako. Sada, bitne su okolnosti u kojima ti neko priđe. Imate svakakvih ljudi, sve zavisi. Ja se trudim da budem opušten i da svima izađem ususret. Nekad se sretnete s bezobraznim ljudima, nekad s preljubaznim, ali mi generalno, budući da sam javna ličnost i naviknut sam na to, nešto pretjerano i ne smeta.

Ovaj glumac je posebno izrazio Dinu Mehmeda Mujkića u poznatoj seriji. U svakoj epizodi vidjeli smo ga kao slatkog debeljku koji bi nas nasmijavao. Ali su ga odlučili maknuti iz serije, jer je Pavlović tražio više novca za svoju ulogu.

 

loading...