Beba rođena bez nosa, a danas ovako izgleda !!

248

Najljepši poklon za jednu ženu jeste da će postati majka. Svaka žena želi da dijete bude živo i zdravo. Međutim, postoje i slučajevi kada dijete nije zdravo, ili živo…

Majka MekGlateri je rodila bebu koja je rijedak slučaj. Beba je, naime, rođena bez nosa. To je toliko rijetko da se pojavi jednom u 200 miliona slučajeva.

Ovo stanje bebe se zove kongenitalna arhinija i do sada je obilježen samo u 47 slučajeva na svijetu. Ljekari se nisu nikada prije susreli s ovim, pa su bili iznenađeni.

Problem je u tome što ova beba ne može da jede i da diše u isto vrijeme. Prvu operaciju koju su doktori izvršili na njemu jeste stavljanje cijevi u dušnik da bi beba mogla disati. Imao je još desetak operacija nakon ove.

U bolnici se rodila još jedna beba sa ovim problemom. Radi se o Tesi Evans iz Irske. Njoj su kožu morali postepeno istezati kako bi odgovaralo za veličinu nosa. Svakih par godina su joj mijenjali protezu i nakon toga bi joj izrastao nos.

Majka kada je vidjela to, bila je presretna jer je vidjela da i za njenog mališana ima spasa !

Ona je ponosna majka, i svima vrlo rado pokazuje slike svog sina. Da biste bili lijepi, nije Vam potreban toliko fizički izgled.

loading...