Odmah očistite veš mašinu, odjeća Vam se pere u fekalijama !

163

Čak 25% veš mašina u svijetu sadrži fekalne bakterije. One u su u mašini u tragovima i dolaze sa naše odjeće. Ovo su dokazala istraživanja !

Važno je napomenuti da je potrebno, zbog vašeg zdravlja, mašinu čistiti svaki mjesec, vrata, pregradu, gumu, posudu za prašak, bubanj. Evo kako to treba da učinite.

Guma i fioka

Natopite krpicu i četkicu za zube sirćetom i laganim pokretima očistite gumu na vratima veš mašine. Ona uvijek zadržava prljavštinu i višak vode. Ako primijetite da se štroka sa gume ne skida, vjerovatno je da je buđ prodrla u nju, te je najbolje rješenje da kupite novu veš mašinu. Izvucite fioku pa je operite pod mlazom mlake vode.

Filter

Obavezno očistite i filter veš mašine. Njegov zadatak je da prikupi sve sitne stvarčice kao što su komadići tkanine i dugmići. Oni su uglavnom razlozi zapuštenosti ove sprave.

Vlaga

Da biste uklonili neprijatan miris uzmite ulje od karanfilića. Potrebno Vam je 10 kapi ulja koje stavljate u bubanj. Nakon toga uključite mašinu da odradi pun ciklus na višoj temperaturi.

loading...