Arap mostarcu ponudio 750.000 KM za kuću i malo zemlje, a mostarac odbio…

86

U zadnje vrijeme se u Bosni i Hercegovini povećava broj Arapa. Oni uglavnom kupuju zemljišta od lokalnih stanovnika. U Sarajevu, tačnije u Ilidži su izgradili svoje naselje koje je zatvorenog tipa.

Tu žive samo Arapi. Oni unajmljuju svoje privatne šofere kao što su lokalni stanovnici. Oni ih vode u obilaske grada i na određene destinacije. To se, naime, ne dešava samo u Sarajevu. Dešava se i u drugim gradovima, samo je u Mostaru došlo do nečeg zanimljivog !

Jednom lokalnom stanovniku je ponuđeno 350 000 eura(750 000 KM otprilike). Mostarac je to odbio. Rekao je da nema tih para za koje bi on prodao svoju kuću, tj djedovinu. Ovo nije bila prva situacija u kojoj su Arapi odbijeni. Naseljeni su najviše u manjim mjestima, u selima, a od većih gradova, u Sarajevu dominiraju, posebno u naselju Ilidža.

Oni se interesuju i za Mostar koji im izgleda jako primamljiv i pristupačan. Oni baš nude velike cijene za život u BiH. Nekima su nudili i milion konvertibilnih maraka, ali ljudi nisu prihvatili tu cijenu. Uglavnom su odbijali zbog očevine, djedovine koja im je ostavljena u amanet.

Hrvatsko i srpsko stanovništvo se smatraju ugroženim zbog toga što se sve više Arapa doseljava na područje BiH.

Šta Vi mislite o ovoj situaciji ?

 

loading...