13 ženskih osobina koje su neodoljive svakom muškarcu!

81

Oni koji koje sebe smatraju atraktivnim i drugi ih tako vide. – Johann Wolfgang von Goethe

Mi Vam danas otkrivamo 13 ženskih osobina koje su neodoljive svakom muškarcu. Pogledajte o čemu se radi.

Samopouzdanje

Ako žena čvrsto vjeruje da je neodoljiva, svijetu ostaje ništa drugo nego da se složi s tom činjenicom. Žena običnog izgleda, koja voli svoj izgled, ima daleko bolje šanse da postane popularna kod suprotnog spola, nego neka ljepotica koja radi dramu ako ugleda mali prištić na svom nosu. Kada je žena samouvjerena, ona uglavnom zrači senzualnošću. To muškarci jako vole.

Ženstvenost i bespomoćnost

Jači spol je sklon dati prednost ženstvenim ženama. Uglavnom bespomoćnog izgleda da bi se muškarac osjetio još jačim spolom. No, pretjerana bespomoćnost će otjerati muškarca od Vas.

Dobrota

Dobro srce, spremnost da brine, pazi i njeguje- osobina koja je svakom muškarcu privlačna. Sposobnost da u svemu vide lijepo, da gleda na svijet prijateljskim očima, da ljubi, voli i osjeća-to su kvalitete koje žene čine posebnim bićima. Poznata je činjenica da su muškarcima koji traže doživotnog partnera, najvažnije kvalitete ljubaznost i unutrašnja dobrota.

Nezavisnost

Muškarce obično fasciniraju žene koje znaju šta hoće i koji su im ciljevi. Istinski lijepa ćena uvijek zna šta hoće !

Sposobnost da živi ovdje i sada

Žene koje znaju da žive ovdje i sada, koje su prisutne u svojim životima u svakom trenutku, uvijek su privlačne. Muškarcima je zadovoljstvo družiti se sa osobom koja prihvata sebe kakva jest i koja je zahvalna na svemu što ima.

Zna ostaviti dojam

Dobro njegovana, uredna, dobro odjevena žena koja zna svoje dobitne kombinacije i čini sve kako bi ih naglasila, uvijek može impresionirati muškarca. Muškarca ne zanima da li Vaša haljina prati modne trendove, oni će primjetiti da li Vam dobro stoji haljina ili ne.

Dobra domaćica

Ova stvar može nekima i zasmetati, ali na popisu ovih stvari, na vrhu se nalazi ova stavka. Muškarci najviše cijene ženino umijeće u kuhinji. Žena koja zna držati dom i kuhati je žena koja je u stanju osvojiti muškarca stvarajući poseban ugođaj topline i udobnosti.

Sposobnost da prihvati sreću

Muškarci ne vole žene koje se brzo iznerviraju, posebno ako se radi o nekoj sitnici. Ne vole ni one koje misle da su drugi dužni da im uljepšavaju život ili žene koje su konstantno nečim nezadovoljne.

Pokazuje iskreni interes

Jedan od najsigurnijih načina da osvojite njegovo srce jeste da pokažete interesovanje u njegovim aspektima života ! To je nešto što se uvijek cijeni i zasigurno neće proći nezapaženo. Također, privlačna žena ne treba se plašiti pokazati svoje vlastite želje.

Komunikacijske vještine

Muškarci obožavaju otvorene, društvene žene koje lako stvore konverzaciju i dobro održavaju razgovor. Posebno ako razgovor čine zanimljivim. Ne vole kada se žene pokušaju pokazati kao da sve znaju. Žena koja zna slušati je uvijek poželjan partner.

Gracioznost i elegancija

Kretanja privlačne žene su graciozne i uglađene. Ona posjeduje uspravno stojanje i zadivljujući korak. Njeni pokreti govore o njenom samopouzdanju.

Osvajanje osmijehom

Nasmijana žena s dobrim smislom za humor prije će privući muškarca nego neka koja je stalno namrštena. Blistav osmijeh nije samo znak veselog ponašanja –  on, također, prenosi energiju i vitalnost.

Prirodnost i iskrenost

Bilo koja vrsta pretvaranja, muškarca odbija. Prava privlačna žena je prirodna, otvorena i bez kompleksa !

 

loading...