Najbolji doručak za mršavljenje !

153

Kao što znate, doručak je najvažniji obrok u jednom danu, posebno ako želite smršati. Ali ukoliko već oko 10 ili 11 sati ponovno počinjete osjećati glad, počnite razmišljati o tome da pametnije birate namirnice za taj najvažniji obrok u danu.

Najbolji izbor je zobena kaša. Istraživanje je obuhvatilo 36 muškaraca i žena koji su bili podijeljeni u 3 grupe. Prva grupa je jela zobenu kašu za doručak, druga je jela corn flakes(kukuruzne pahuljice), a treća je preskakala doručak i samo je pila vodu.

I prva i druga skupina unosile su 350 kalorija ukupno. Kroz naredna tri sata svi sudionici su morali u više navrata bilježiti stanje sitosti, a davali su i uzorke krvi kako bi im se pratila razina šećera i inzulina u krvi. Nakon toga su svi dobili isti ručak kojeg je trebalo konzumirati sve dok se ne bi najeli.

Ispitanici koji su doručkovali kukuruzne pahuljice imali su već tri sata nakon doručka isti osjećaj gladi kao i ispitanici koji su za doručak pili samo vodu.

Pitate se zašto baš zob ?

Zato što ste siti duže, smanjuje holesterol, smanjuje pritisak, smanjuje mogućnosti od raka i što je danas najvažnije, nije skupo.

loading...