Pročitajte besmislene razloge zbog kojih žene ne rade PAPA TEST iako im može spasiti život!

49

Britanska organizacjia za liječenje raka materice je uradila anketu da bi utvrdili razloge zbog kojih žene izbjegavaju da rade papa test. Rezultati su bili porazni. Zaprepaštava istina da dvije trećine žena ni ne zna da im papa test može spasiti život, a razlozi koje su navele zbog čega ne idu na kontrolu kod ginekologa su više nego bizarni!

Oko 35 procenata žena mlađe dobi se stidi pokazati svoje obnaženo tijelo ginekologu, a čak 38 posto se stidi jer bi u tome slučaju morale izdepilirati genitalije.

Ovakvi razlozi su nevjerovatno smiješni, ako se uzme u obzir da je rak maternice drugi po smrtnosti žena u svijetu, odmah nakon raka dojke, a može se otkriti i spriječiti jednostavnim uzimanjem vaginalnog brisa i papa testom.

Američka organizacija za liječenje raka maternice navodi da bi svaka žena nakon što napunii dvadeset i jednu godinu trebala raditi redovno papa test, najmanje jedan puta godišnje.

Ukoliko ste žena i ne radite papa test iz gore navedenih ili nekih drugih razloga, razmislite da li je to vrijedno da se kockate sa svojim životom.

 

loading...