Kako da otkrijete ko Vas potajno prati na svim društvenim mrežama !

43

Mnogi od nas bi voljeli da znamo ko nas potajno prati na našim društvenim mrežama. To se među mlađom populacijom više javlja. Posebno da li je naš bivši ili bivša vidjela novu sliku, objavu i tako dalje.

Evo načina na koji možete saznati ko Vas prati.

Facebook

Ogroman broj sumnjivih aplikacija koje obećavaju da će vam pokazati ko sve gleda vaš profil dokazuje koliko to pitanje ljude zanima i koliko su neki očajni u nastojanjima da saznaju ko im gleda profil.

Na žalost, Facebook ne dopušta da njegovi korisnici saznaju ko im gleda profil, ali postoji jedno mjesto na toj mreži gdje možete vidjeti ko vas “stalka”. To su Facebookove Stories, za koje postoji lista onih koji su ih pogledali, a koju samo vi vidite.

Osim toga, ako ste dopustili da vas ljudi prate (ako niste potpuno zaključai profil), moći ćete vidjeti one koji redovno prate vaše objave, a ne žele postati vaš prijatelj na Facebooku. Ko su oni možete otkriti tako da odete na popis prijatelja i izaberete “Followers”.

Instagram

Kao kod Facebooka, uvid u to ko vas prati pružit će vam Instagramov Stories. Pored svake svoje priče dobit ćete listu korisnika koji su je pogledali, bez obzira na to pratite li se na Instagramu ili ne. Ako svoj profil zaključate, vaše priče moći će vidjeti samo vaši prijatelji, ali ako ga ostavite javnim moći će ih pogledati ko god želi.

loading...