Učinite da Vaš dom prekrasno miriše pomoću ovog jednostavnog trika!

110

Vrlo često vikendom posjetim svoj rodni kraj. Tako je bilo i sada. Tamo imam prijateljicu koja je jako mlada ali izuzetno uspješna na poslovnom planu i odlična domaćica. Otišla sam joj u posjetu i čim sam ušla u njen stan osjetila sam u svakoj prostoriji predivan miris.

Odmah sam je upitala o čemu se radi , a ona mi je objasnila da koristi trik koji je pročitala na interentu. Dom je mjesto gdje se trbamo osjećati najugodnije, a miris utiče na našu produktivnost i raspoloženje. Sjetite se samo kako Vas , nakon napornog dana, može oraspoložiti miris domaćih kolača po dolasku kući.

Svi volimo da nam kuća lijepo miriše i kupujemo razne osvježivače, mirisne svijeće i slično.Međutim, zahvaljujući ovom triku, više ne morate trošiti novac na to, nego se jednostavno poslužite sastojcima koje imate u kući.

Potrebno Vam je:

staklena teglica

esencijalno ulje po izboru

ukrasni papir

soda bikarbona

Teglu napunite sodom bikarbonom do pola, a onda dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja. Uzmite ukrasni papir i zatvorite teglu. pa ga na vrhu izbušite. Smjesu lagano protresite i ostavite u prostoriji.

loading...