KAJLI DŽENER jednim twitom zaradila 13 MILIONA DOLARA!

31

Kajli Džener je najmlađa sestra Kardašijan. Od starlete je postala jedna od najuspješnijih poslovnih žena na svijetu i jedna od najuticajnijih u svijetu šou biznisa. Samo jednim svojim twitom je uspjela da sruši vrijednost društvene mreže Snapchat.

Nakon njene objave da više ne koristi Snapchat, dionice ove društvene mreže su pale za 7,2 posto i Snapchat je izgubio nevjerovatnih 1,3 milijarde dolara.

Istovremeno, odmah nakon njenog twita, vrijednost društvene mreže Facebook je porasla za 13 miliona dolara. Ovaj primjer pokazuje koliki je zapravo njen uticaj na društvenim mrežama.

Pored ovoga, Kajli je uspješna poslovna žena. Osnovala je kozmetičku kompaniju pod svojim imenom  “Kylie Cosmetics”i danas njeno kozmetičko carstvo vrijedi milione dolara. Za poslednju godinu i po ona je prodajom kozmetike ostvarila promet od nevjerovatnih 420 miliona dolara i zabilježila neto prihod u protekloj godini od 18 miliona dolara. Potražnja za njenim proizvodima kao što su mat ruževi za usne, sjene za oči, rumanila i četkice je svaki dan sve veća.

 

 

 

 

 

 

loading...