Pet načina KAKO da PREPOZNATE PSIHOPATU!

126

Sasvim sigurno ste u svom životu, bar jednom upoznali psihopatu, a da toga možda niste ni svjesni. Smatrajte se sretnim, ako nisu našle interes da se u Vašem životu i zadrže, jer bi Vam napravile pakao. Ovako zlobne osobe, psihopate je vrlo teško otkriti zato što su izuzetni lažovi i  manipulatori. Ipak, ako uspijete trezveno da razmislite, moći ćete ga otkriti na osnovu nekoliko znakova njegovog ponašanja.

Stalno lažu

Psihopata konstantno laže i od svojih laži ne odustaje.Ponavljaće ih neprestano dok ne počnete vjerovati u njih. Za svaku situaciju on već ima spremljenu laž i insistirat će na njoj, čak će se i uvrijediti ako mu odmah ne povjerujete.Iako ste svjesni da u njegovoj priči nešto ne štima, počećete da preispitujete sebe, jer on tako ubjedljivo insistira na svojoj verziji, da se u nekom trenutku osjetite i postiđeno što mu ne vjerujete!

Nemaju sposobnost empatije

Ove osobe imaju osjećaj samo za sebe. Jedino je važno kako se oni osjećaju i šta žele, za tuđe probleme i patnju su potpuno neosjetljivi.

Izigravaju dobročinitelja

Njihova gluma je izvrsna – bez pretjerivanja; i navest će vas da počnete misliti kako vam samo dobro žele. Ustvari, oni samo glume i drago im je kad vam u životu ne ide dobro.

Imaju jako visoko mišljenje o sebi

Samo su oni u pravu, samo su oni sposobni i samo oni znaju najbolje. Svi drugi su manje vrijedni i nisu dobri kao on.

 

Nisu sposobni za osjećaj krivnje

Psihopate se nikada ne kaju ni zbog čega što su uradili, ma kako to loše bilo i ma kakvu bol da su nanijeli nekome. Ne prihvataju odgovornost za svoje postupke, čak naprotiv, svaliće krivicu na Vas i učiniti sve da se osjećate krivim.

loading...