Recept koji rastvara krvni ugrušak i smiruje upaljene i proširene vene !

138

Ugrušak je skupina krvi koja se promijenila iz tečne u oblik poput gela. Zgrušavanje krvi je neophodan proces koji može spriječiti da izgubite previše krvi u određenim situacijama kao kada se posiječete ili se ozlijeđeni.

Kada se krvni ugrušak stvori u Vašim venama on se neće uvijek sam rastvoriti. Ovo može biti jako opasno stanje i može dovesti do kobnih posljedica. Nepokretan ugrušak Vam većinom neće nanijeti štetu, ali postoji šansa da se pomjeri i postane opasan.

Ako se ugrušak oslobodi i putuje kroz Vaše vene do srca i pluća može se zaglaviti i spriječiti protok krvi. Ako sumnjate na ugrušak javite se liječniku odmah. Liječnik će pregledati Vaše simptome i medicinsku historiju i odrediti Vam tretman.

Ugrušak može biti arterijski kada se stvori u arteriji i venski kada se stvori u veni. Arterijski stvara simptome odmah kao što su jak bol, paraliza dijela tijela ili oboje. Može dovesti do srčanog udara ili moždanog udara i trebate se liječniku javiti momentalno.

Venski ugrušak se može duže vrijeme stvarati ali svejedno može biti opasan po život. Duboka venska tromboza je stanje kada se ugrušak stvori u jednoj od glavnih vena duboko u tijelu. Najčešće se javi u nogama, rukama, karlici, plućima i čak mozgu.

Za pripremu ovog ruskog lijeka su Vam potrebni sljedeći sastojci:
– 250 grama bijelog luka
– 15 limuna

Limune dobro operite sodom bikarbonom jer će Vam biti potrebni sa korom. Izblendajte ih zajedno sa bijelim lukom. Dobro promiješajte i prebacite u staklenu teglu koju ćete prekriti sa gazom. Jednom dnevno konzumirajte kašiku smjese uz čašu tople vode. Smjesu držite u frižideru.

loading...