Hrvatski meteorolog se ŠOKIRAO, kada je vidi kakvo nas vrijeme očekuje!

284

Poznati meteorolog  profesor Zoran Zadro sa poznate meteo stranice Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, je stručnjak u svom poslu. Objašnjavajući prognozu ovih dana je izjavio da nas očekuje nešto nezapamćeno, a što bi se moglo vrlo skoro desiti.

 

“Upala mmi je za oko jedna priložena slika, budući da je dosta neobično, najprije zbog rijetko viđene situacije da u Sredozemlju bude tako nizak pritisak, a drugo ogromna količina hladnog zraka koja bi sve nas zahvatila” rekao je on.

“Takva situacija, moram reći ne daj Bože to da se desi, duplo bi bila gora nego Gabor iz 2012. godine”.

Cazin, BiH – 03. februar 2018: Gusti snijeg koji protekla 24 sata bez prestanka pada u sjeverozapadnoj Bosni donio je brojne probleme građanima, otežao odvijanje saobraćaja, a veća područja Unsko-sanskog kantona ostavio bez električne energije ( AA – Anadolu Agency )

-To bi se moglo svojevrsno imenovati bijeli Sredozemni uragan, zato što bi enormna količina snijega mogla zatrpati ne samo Italiju, već i Balkan, što uključuje i Jadran. Otkad ovo pratim, to je zaista rijetko viđena simulacija… Volim uvijek reći da ništa nije nemoguće kad je riječ o vremenu. Mnogi volimo snijeg, ali kad bi se ovo ostvarilo, javilo bi se nevrijeme s ogromnim posljedicama, opasno po život. Zato moram reći: ne dogodilo se!! – zaključio je on.

loading...