Ovaj stari model Nokie vrijedi 2.000 eura! SAZNAJTE ZAŠTO!

152

Da li se sjećate ovog mobitela? Bio je jedan od prvih koji se pojavio na našem tržištu i skoro svi smo ga imali. Napravljeno je preko200.000.000 primjeraka ovog modela. Vjerovatno ste i zaboravili šta se desilo sa vašim promjerkom ove Nokie. Ali ako ste sentimentalni pa ste ga sačuvali, onda znajte da ga sada možete prodati za 2.000 eura!

Jedna ograničena serija ovog modela je napravljena u Njemačkoj, u gradu Bohumu. Pomoću modela iz ove serije, kriminalci širom svijeta uspijevaju da skinu PIN broj, da prevare i opljačkaju bankomate, pa čak i elektronski rulet u kockarnicama. Isto tako, mogu da se prikače na bilo moji mobilni i skinu sa maila sve šifre i podatke koji su im potrebni.

Naime, kada se na određeni način odrede postavke mobitela, rulet u untrašnjem elektronskom sistemu postavlja lopticu upravo na ono mjesto na koje ste željeli.

Nokia nikad nije dala zvanično objašnjenje kako se ovo dešava i zašto, samo su se 2009. godine oglasili saopštenjem da je primjećen nagli porast cijene ovog modela.

 

loading...