Ove namirnice koje svakodnevno koristimo su PUNE HEMIKALIJA! Izbacite ih iz upotrebe ODMAH!

90

Mnoge namirnice koje nalazimo na policama naših supermarketa i prodavnica dolaze iz uvoza i to najčešće iz Kine. Poznato je da je u ovoj zemlji nebitan kvalitet i uticaj na zdravlje ljudi, kao i da u našu državu skoro sve može da se uveze bez nekih većih kontrola. Donosimo Vam namirnice koje često koristite a uvezene su iz Kine

1.Gljive

U gljivama koje se uvoze iz Kine  pronađene su razne štetne materije, a ima i dosta nepoznatih. Predpostavlja se da trećina od ukupne količine gljiva na našem tržištu dolazi iz Kine.

2.Bijeli luk

Inspektori su i u bijelom luku pronašli razne štetne primese. U Kini je proizvedeno oko 31 posto bijelog luka!

3.Sok od jabuka

Najveći proizvođač pesticida u cijelom svijetu upravo je Kina i ne čudi što voće i povrće koji su tamo proizvedeni sadrže opasne hemikalije. Da li ste znali da se iz Kine uvozi oko 50% soka od jabuka?

4.Piletina

Dobro provjerite porijeklo i rok trajanja piletine koju kupujete.Pileće meso može biti prenosnik raznih oboljenja, pa i ptičijeg gripa.

5.Plastična riža

Azijske zemlje su, što se tiče riže, glavni proizvođači na svijetu, stoga i ne čudi što se baš iz Kine uvozi u cijelom svijetu riža. Zbog velike svjetske potražnje Kinezi su izmislili plastičnu rižu, koja se pravi  mješavinom smole i krompira, a konzumiranje ove riže može dovesti do raznih oboljenja između ostalog i karcinoma.

.6.Adaptirano bebi mlijeko

Za proizvodnju lažnih mliječnih formula u Kini optuženo je čak 47 ljudi 2004. godine. Od ovog mlijeka je umrlo na desetine beba, a glavni sastojak je bila kreda.

7. Lažna jaja

Na listi su se našla i lažna jaja proizvedena od mješavine alginske kiseline, želatina, vještačke boje, kalijum-aluma, kalcijum-hlorida i vode. Njihovo konzumiranje uzrokuje demenciju i gubitak pamćenja.

Na devetom mjestu nudle od krompira čudnog ukusa i lažni grašak.

 

loading...