Zbog ovih navika starite preko noći. Pogledajte više.

182

Postoje navike koje dosta utiču na bore, ako ih konstantno ponavljate. Uglavnom se radi o 4 navike koje većina ponavlja, a ne zna da utiču loše po njih.

Preskakanje večernjeg umivanja

Mnoge žene zaborave skinuti šminku s lica prije spavanja, a pored te navike, loša je i kada se zaboravi umiti lice prije spavanja. Ovo je jako važan dio njege. Voda odstranjuje prljavštinu, znoj, sve nečistoće i skloni šminku ako je niste skroz skinuli. Ovako se koža regeneriše tokom noći.

Ne pijete dovoljno vode

Dehidratacija koja nastane ne unošenjem dovoljno količine vode, dolazi do sušenja kože i pojavljivanja prvih bora oko očiju. Utiče i na gubitak elastičnosti kože koju je teško vratiti.

Korištenje previše proizvoda za njegu kože

Koliko god da je važno da koristite dobru i provjerenu kozmetiku, korištenje previše proizvoda može dosta štetiti Vašoj koži. U slučaju pretjeranog korištenja koža se može osušiti i oštetiti, a ujedno skida i zaštitni sloj kože koji nas čuva od infekcija.

Spavanje na licu

Osobe koje spavaju na stomaku i preko noći mijenjaju stranu lica, ubrzava starenje kože. Koža stari brže ako se gubi kolagen.

loading...