Nevjerovatno! Dva okeana se spajaju, a voda se ne miješa! (VIDEO)

209

Kod rta Po imenu Horn se spajaju dva velika svjetska okeana, Tihi i Atlantski okean. Kad bi Vam sada neko rekao da se ove dvije ogromne površine vode dodiruju i spajaju, a da se njihova voda ne miješa, teško da biste mu povjerovali. Međutim, to je živa istina!

Zahvljujući današnjoj tehnologiji i internetu koji je omogućio da svijet postane jedno globalno selo u pravom smislu te riječi, možete se uvjeriti da je ovo istina. Naravno bilo bi puno bolje kada biste lično mogli vidjeti ovu pojavu, ali će Vas i ovaj snimak ostaviti bez riječi.

Snimak je napravio jedan turista sa broda i lijepo se vidi granica između dva okeana.Voda je različite boje i to prvo pada u oči. Imate osježaj kao da gledate nacrtanu kartu a ne stvarni snimak.

Naučnici ističu da je ova granica između dva okeana vidljiva samo određeno vrijeme. Oni tvrde da se voda miješa ,ali sporije i da to izaziva ovu neobičnu pojavu.Razlog tome je različita gstina vode ova dva okeana i zbog toga, da bi se izmješalo nekoliko centimetara vode potrebno je da prođu dani.

Pogledajte ovaj video:

loading...