Želite se zaposliti u Njemačkoj? Važna obavijest Njemačke ambasade!

118

Veliku pometnju među građanima balkanskih zemalja koje nisu članice EU su izazvale vijesti koje su se poput požara širile medijima i društvenim mrežama, da će od 2018. godine građani balkanskih zemalja biti izjednačeni sa građanima dršava koje su u EU, a prilikom zapošljavanja u Njemačkoj.

Na žalost, pokazalo se da ovo nije tačno. Do novembra 2017. godine, se da biste dobili vizu za zapošljavanje, morali ste izvaditi saglasnost od Savezne agencije za rad. U novembru je dođlo do promjene, naime, odsjek za vize će u postupku obrade zahtijeva za radnu vizu sami uključiti agenciju za rad.

Ako se želite zaposliti u Njemačkoj regularno, uz radnu vizu, najbolje je da posjetite web stranicu njemačke ambasade i da pročitate sve informacije koje se tamo nalaze. Imate i broj telefona na kojem možete tražiti i detaljnije upute.

U svakom slučaju, ako se odlučite na ovako veliki korak i promjenu u svom životu, prikupite sve podatke od relevantnih institucija, nemojte vjerovati svemu što čujete ili pročitate na društvenim mrežama ili u medijima.

 

 

 

loading...