Pojavila se novčanica sa porukom djevojčice koja je oteta 1999.godine: “ŽIVA SAM”!

282

Nedavno se u Americi pojavila novčanica koja je na sebi imala poruku ispisanu rukom “Moje ime je Mikel, oteta iz Mese u Arizoni. Živa sam”. Ova djevojčica je oteta davne 1999. godine kod kamiona koji prodaje sladoled. Zadnju je vidlela njena mlađa sestra Kimber, koja je na trenutak ušla u kuću, a kada se vratila, njene sestre nigdje nije bilo.

Adam Strubel, policajac koji je zadužen za ovaj slučaj sumnja u istinitost ove poruke i smatra da se radi o neukusnoj šali. On tvrdi da je ime djevojčice pogrešno napisano.

Čak i da je poruka autentična, teško bi pomogla da se uđe u trag Mikeli. Ipak. potparol policije u Mesi je rekao da su policajci krenuli u potragu nakon što su saznali za novčanicu.Više ne dobijaju puno dojava o ovom slučaju, ali se još uvijek nadaju da će ga riješiti.

Kada je djevojčica nestala pokrenuta je najobimnija istraga u istoriji ovdašnje policije. Sakupljeno je preko 800 dokaza i primljeno preko 10.000 dojava.

Policajci su jedino uspjeli zaključiti da je Mikele bježala od nekoga. Bacila je bicikl i potrčala prema kući, ali je neko uspio zgrabiti i odvesti autom.

 

 

loading...