Brakovi koji su sklopljeni na ove datume, unaprijed su osuđeni na propast!

565

Svjedoci smo da je brak institucija koja sve više izumire. Broj razvoda je sve veći i procentualno raste iz godine u godinu. Zato je ovaj fenomen izazvao pažnju naučnika koji su vršili razbe studije zašto se brakovi sve više raspadaju. Istraživanja su rađena prema raznim parametrima, pa je tako grupa naučnika sa Univerziteta Melburn u Americi 14 godina provodila studiju, a koristili su čak i registar vjenčanih parova u Holandiji.

Oni su pratili brakove koji su sklopljeni po određenim datumima. Tako su došli do jako interesantnog zaključka da se najčešće razvedeni brakovi koji su sklopljeni na Dan zaljubljenih, Valentinovo, 14. februara. Razvod je u ovim slučajevima pet puta veći nego kod ostalih datuma. Objašnjenje za ovo može biti da usljed romantike koja prati ovaj praznik, mnogi ishitreno odluče da stupe u brak. Procenat razvoda kod brakova koji su sklopljeni na ovaj dan je čak 41%.

Sljedeči kritični datumi koji su se pokazali kao nesretni za sklapanje braka su 8.avgust i 11.novembar. Stopa razvoda ovih brakova je 30%.

 

 

loading...