Korisne opcije na mobitelu za koje možda niste znali..

139

Ušteda baterije

Izaberite za pozadinu tamnu ili crnu boju čime isključujete automatsko posvjetljivanje piksela.

Igrica za poklon

Google je za korisnike svojih uređaja, počevši sa Gingerbread 2.3 verzijom uveo igricu koju ćete naći u Settings-About Phone- android version ( poslednju pritisnite više puta) i na ekranu će se pojaviti mala figura. Brzo više puta pritisnite i otvorit ćete tajnu igricu.

Daljinsko upravljanje

Uđite na Settings, a potom Security i Device administrators – ukoliko telefon izgubite, možete ga bez da izgubite podatke, locirati.

Slušanje teksta umjesto čitanja

Ako imate Android, tekst koji izaberete možete slušati umjesto da ga čitate. Uđite na postavke pa  Accessibility i onda govorni tekst uključite pod nazivom Text-to-speech.

Uvećajte ekran

Uđite na Setttings, potom Accessibility i Magnification gestures. Sad možete zumirati bilo koji dio ekrana dodirom.

 

Aako se desi da se ekran zamrzneUkoliko vam se kad desilo da se zamrzne, pokušajte restartovati sistem – više puta i u isto vrijeme pritisnite opcije ‘Volume up’, ‘Home key’ i ‘Power Button’.

Režim Hotspot

Da bi koristili internet, uđite na Settings, onda Tethering and portable hotspot pa  uključite Portable WLAN hotspot.

Upravljanje Androidom pokretima glave

Aako su Vam ruke zauzete, možete pokretima glave kontrolisati Android Instalirajte ‘EVA Facial Mouse’ besplatnu aplikaciju.

Režim gosta

Aako nekom posudite telefon, a ne želite da vidi sadržaj na njemu uključite opciju  ADD guest i izaberite informacije koje druga osoba može vidjeti.

Detektor za lice

Android možete otključati prepoznavanjem lica:  Da to aktivirate, uđite u Settings, zatim Security, Screen lock i onda opciju Face unlock

 

loading...