Saša i Dejan Matić nisu rođeni slijepi! Pročitajte kako su izgubili vid….

247

Poznati pjevači, braća Saša i Dejan Matić su slijepi i tu činjenicu zna svako ko je za njih čuo. Svojim uspjehom u karijri i pored ovog hendikepa, zaslužuju svako divljenje i pohvalu. Međutim, mnogi misle da su ova dva brata rođeni bez sposobnosti vida, što uopšte nije istina.

Vid su izgubili nakon rođenja i to greškom osoblja bolnice. Oni su rođeni kao blizanci 26. aprila 1978. godine u gradu Drvaru. Bili su zdrave bebe, ali zbog prijevremenog poroda i male tjelesne težine su morali biti smješteni u inkubator. Otac Zoran i majka Dragica su zajedno sa bebama otišli u zagrebačko porodilište. Tamo su dječaci smješteni u inkubator, ali su samo nekoliko dana poslije utvrdili da su izgubili vid. Priča se da je do ovoga došlo usljed nepažnje medicinske sestre koja je vodila računa o bebama.

Svakakve priče kruže o Saši i Dejanu. Tako je prilikom gostovanja u jednoj emisiji voditelj pitao Sašu da li je istina da bi Dejan mogao povratiti vid operacijom, a on ne i da Dejan iz solidarnosti to ne želi da učini. Saša je rekao da to nije istina .

 

.

loading...