Kako anestezija ustvari utiče na ljudski organizam? Saznajte ovdje….

238

Prilikom operativnih zahvata uglavnom se koristi tzv. totalna anestezija. Ona je u mnogim slučajevima neophodna, ali ima situacija kada sami pacijenti traže totalnu anesteziju, jer ne žele da osjete bol.

Mnogi ne znaju kako anestezija utiče na ljudski organizam i kave posljedice može izazvati totalna anestezija. Ova vrsta anestezije se daje pacijentima kod zahvata koji su jako bolni i neprijatni da bis e spriječilo da pacijent osjeća bol i da se ne sjeća operacije.Mnogi nisu ni svesni ozbiljnosti i mogućih posljedica totalne anestezije

 

Neželjene posljedice nakon buđenja iz totalne anestezije su između ostalog i upale grla. Naime, da bi se pacijent uspavao prije same operacije u grlo se uvodi cijev koja omogućava disanje, pri čemu se grlo iziritira i pocrveni, a glas je promukao.

Skoro svaki pacijent, nakon operacije a prilikom buđenja iz anestezije osježa mučninu i povraća. Naročito ako se pacijent ne drži uputa da prije operativnog zahvata ne jede 24  sata.

 

Do povraćanja dolazi u toku 24 sata nakon izvršene operacije. Primjećeno je da češće povraćaju žene i djeca, kao i nepušači.

loading...