Najneobičniji mladenci na svijetu: ONA je prije operacije bila muškarac, a ON je bio žena!

63

Oficirka britanske vojske, Hana Vinterburn (31) je rođena kao muškarac. Nekoliko godina je služila u Iraku, a onda je odlučila da promjeni spol i postala je žena.

Nedavno je sklopila brak sa glumcem Džejkom Grafom ( 40) koji je rođen kao žena, ali je također operacijom promijenio spol! Brak je sklopljen u Gradskoj vijećnici u Čelziju, a britanski mediji ih nazivaju Prvi transrodni  moćni par.

Njih dvoje tvrde da su sasvim obični mladenci i da su imali vjenčanje iz bajke. Vinterburn je za britanski časopis “The Sun” izjavila:

“Nikad nisam mislila da bi ovako nešto moglo da mi se dogodi. To mi je uvek bila samo fantazija. Što se mene tiče, ja sam samo još jedna devojka udata za dečka.”

Zanimljiv je način na koji su se upoznali. Priča o njoj je izašla na naslovnici novina u 2015. godini i tada je njen današnji muž i primjetio i rekao prijatelju kako je slatka. Pozvao je na sastanak a kada je ona saznala da je i on transrodna osoba laknulo joj je.

Džejk je rođen kao žena i kaže da je proživio pakao i svaku nož molio Boga da se probudi kao dječak.Kad je imao 25 godina, u Njujorku je upoznao transrodnog muškarca i sam se odlučio da promjeni spol.

 

 

loading...