JELENA KARLEUŠA pozvana u policiju na saslušanje?

90

Prema pisanju Blic-a, policija je pokušala da uruči poziv na saslušanje Jeleni Karleuši, ali vrata im je otvorila njena kućna pomoćnica i obavjestila ih da je pjevačica u Turskoj i da se vraća za 10 dana.

Saslušanje je vezano za njene aktivnosti na društvenim mrežama u kojima ona iznosi svoj stav protiv vakcinacije djece. Prijavu protiv Jelene i još nekih poznatih ličnosti je podnijela grupa od 270 roditelja zbog širenja panike i straha od vakcinacije. U prijavi stoji:

“Jelena Karleuša već duži niz godina objavljuje statuse na društvenim mrežama u kojima poziva narod da se ne vakciniše zbog navodnih otrova u vakcinama. Prvi put kad je to uradila, negdje u ljeto 2015. godine, nekoliko hiljada ljudi je potpisalo onlajn peticiju protiv vakcinacije. Kao popularna ličnost iz javne sfere, očito je da ima velik uticaj na određene grupe ljudi, tako da smatramo da ona daje najveći doprinos širenju panike. Sva njena aktivnost je vidljiva na oficijalnoj Facebook stranici i Twitter nalogu”

Izgledno je da će Jelena morati objasniti svoje statuse i tvitove u policiji, a kad sve predistražne radnje budu gotove, nadležni tužilac će odlučiti da li će protiv nje biti pokrenuta istraga.a li ima dovoljno dokaza da se pokrene istraga protiv pjevačice.

Iako je upoznata sa prijavom i istragom koja se provodi Karleuša i dalje objavljuje postove na istu temu. Na Twiteru je napisala:

–”Hajka na mene samo zato što sam za pravo izbora kad je riječ o vakcini i pomahnitala rulja koja podržava moj linč tužna su slika Srbije. Roditelji, borite se za pravo izbora. Zbog vašeg djeteta. Ponovit ću: ne postoji epidemija malih boginja. Nijedan institut je nije proglasio. Male boginje nisu smrtonosne, a mogu ih dobiti i vakcinisani. MMR je potencijalno opasan za djecu…”

loading...