Pet načina da spasite jelo. Korisni savjeti u KUHINJI!

33

Možda Vam se ponekad dogodi da niste u stanju da kuhanju ručka posvetite punu pažnju, pa jelo ne ispadne onakvo kako ste se nadali. Možda Vam jelo zagori ili ste ga recimo presolili. To nije razlog da ga bacite u smeće ili da očajavate. Ni poznati kuhari čija remek dijela svakodnevno gledamo u kulinarskim emisijama ne uspijevaju uvujek da naprave savršeno jelo.

Za ovakve situacije postoje korisni i efikasni savjeti koje primjenjuju svi profesionalni kuhari, pa zašto ne biste i Vi?

 

Efikasni savjeti:

Ako niste veliki stručnjak za pripremanje kolača i torti i imate problema pri nanošenju fila, prokuhajte pekmez od marelica i nanesite na biskvit.

 

 

Prepečenom hljebu odrežite  krajeve,  sastružite ga nazubljenim nožem i istrljajte bijelim lukom koji će poboljšati aromu. Zatim napravite tople sendviče.

Aako ste jelo presolili u šerpu ubacite sirovu tjesteninu ili sirovi krompir koji će pokupiti višak soli i izvadite ih nakon desetak minuta.

Ako Vam se desi da prekuhate tjesteninu, ocijedite je i stavite u hladnu vodu u koju ste dodali led. Tako ćete zaustaviti kuhanje tjestenine. Potom tjestenini dodajte umak od paradajza. Kiselina koja se nalazi u paradajzu će stvrdnuti tjesteninu.

 

.

loading...