BOŽANSKI LIJEK iz Biblije – liječi mnoge bolesti, a mi Vam donosimo recept kako da ga pripremite!

80

U Bibliji se maslinovo stanlo spominje više od hiljadu puta. Danas se od ove biljke uglavnom koristi samo plod tj. maslina od koje se pravi maslinovo ulje za koje je poznato da je izuzetno zdravo. Međutim, maslinovo lišće ima nevjerovatne ljekovite sposobnosti. Najvaćniji spoj u listu masline je oleuropein koji ima izuzetna antibakterijska svojstva.

Čaj od maslinovog lišća djeluje blagotvorno na ljudski organizam i odličan je saveznik u borbi protiv mnogih bolesti kao što su upala pluća, tuberkoloza, gripa, meningitis, hepatitis B, herpes i mnoge druge. Uspješno pomaže i kod infekcija, čira na želudcu, upale mokraćnih puteva.

 

Konzumacija čaja od maslinovog lišća pomaže kod oporavljanja imuniteta, vraća energiju, a naročito je uspješan nakon hemoterapija u oporavku cjelokupnog organizma.

Recept za čaj:

Za šoljicu od 2-3 dcl je potrebno 15-20 listova masline. U vodu koja ključa ubacite listove i ostavite na šporetu još 2-3 minute. Maknite sa ringle i ostavite još 10 minuta, a onda ih izvadite. Može se piti i topao i hladan, sa medom ili bez sladila. Čaj treba piti svaki dan.

 

loading...