UHAPŠEN Hrvatski Eskobar! Švercao tone kokaina!

40

Akcija kodnog naziva Hana koju su sproveli policijski službenici ureda za suzbijanje organizovanog kriminala, primorsko-goranske službe i Carinska uprava RH su doveli do hapšenja određenog broja osoba koji su nabavljali  velike količine kokaina koji je dolazio iz Južne Amerike u Hrvatsku. U akciji su učestvovali i DEA i Interpol, a sve je koordinirano u Zagrebu.

 

Na području Hrvatske uhapšeno JE 8 osoba, Španjolac, Bosanac i 6 državljanja Hrvatske, Nakon naloga suda policija je detaljno pretražila njihove automobila i stanove.

Kokain je u Hrvatsku stizao u kontejnerima iz Južne Amerike. U jednom kontejneru u Rijeci između 20 tona metala je pronađeno 100kg kokaina, 150 kg marihuane i 70.000 kutija cigareta.

Protiv osumnjičenih, među kojima je i Stjepan Prnjat poznatiji kao hrvatski Eskobar, je podnesena prijava. Prnjatu se sudi zbog pranja 14 miliona eura, a prema nekim informacijama, droga koja je pronađena je bila samo proba i namjera je bila da se sledeći put prošverca pola tone kokaina u kontejnerima.

 

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske  je izjavio:” Rekao bi da je ovo najslženija akcije u historiji hrvatske policije koja je bila u koordiniranoj akciji u kojoj su učestvovale 7 zemalja ali i DEA-e i Europol a količina zapljene govori o tome koliko je ova akcija bila uspješna ” .

loading...