Sergej Trifunović napisao status koji je podigao cijelu Srbiju na noge. Radi se o hapšenju Đurića !

167

Dugo se već priča o hapšenju Marka Đurića, direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju. Povodom njegovog hapšenja oglasio Sergej Trifunović, statusom na tviteru koji je napisao na albanskom.

Ovo u prijevodu znači Molim Vas, možete li da zadržite tu životinju u zatvoru ?

Naravno, zbog ove objave je dobio mnoge i razne komentare. Mnogi su ga vrijeđali, a mnogi su ga i podržali. U Prištinu je Đurić prebačen poslije hapšenja, on je dao izjavu i kod sudije zbog prekršaja.

Nakon višesatnih razgovora, došlo je do deportacije, na prelazu Merdar su ga isporučili policiji Srbije. Dosta napeta situacija vlada na Kosovu u nekoliko zadnjih mjeseci. Dosta se zakuhalo, a policija hoda gradom puškama i hapsi ljude koji se bune. Dosta privedenih i uhapšenih imamo.

Svuda su neredi bili, da li imamo rat uskoro ili ne, saznati ćemo u narednih nekoliko dana, jer ovo što se dešava, ne sluti na dobro. Nadamo se samo da će se što prije završiti i da neće biti nikakvih problema više.

Dosta je bilo rata i incidenata. Zanimljivo, da je Đurić uhapšen, poslali su čak 75 sati prije najavu za posjetu, iako je dovoljno 24 sata, ali su oni čekali posljednji dan da mu kažu da ne može doći na Kosovo, ipak Đurić nije htio da posluša, pa je krenuo svakako na Kosovo, a tamo su ga odmah lišili slobode i pritvorili su ga. Kaže da su ga tukli i vrijeđali.

loading...