Ko su žene iz Srbije za kojima traga INTERPOL?

179

Interpol je međunarodna organizacija kriminalističke policije i njihova potjernica važi u 190 zemalja svijeta. Među traženim se nalaze osobe optužene za teška ubistva, seksualni prijestupnici, narko dileri. Među njima se nalazi 26 srpskih državljana a tri od njih su žene.

 

Slobodanka Boba Tošić je bivša Playboyeva zečica i misica BiH, koja ima dvojno državljanstvo, a osuđena je zbog pomaganja u ubistvu poznatog kriminalca Đorđa Ždrala na dvije i po godine zatvora pred sudom u Sarajevu. Ona je pobjegla iz kućnog pritvora i od tada se traga za njom.

Ona  je rođena u BiH, ali više od deset godina ima srpsko državljanstvoNjena majka Jadranka Tošić početkom prošle godine, izjavila je za Dejli Mejl da je njena ćerka nevina i da se nikada neće predati.

 

 

Na Interpolovoj tzv. crvenoj poternici bila je i Mirjana Marković , međutim, u pretrazi na zvaničnom sajtu Interpola, njeno ime se ne pojavljuje. Ipak, iz Minsitartsva pravde je objašnjeno da je udovica Slobodana Miloševića i dalje na poternici, ali da je njena poternica nevidljiva.

Mira Marković je tražena na Interpolu zbog posredovanja u nezakonitoj prodaji stanova iz fonda Vlade Srbije, a poternica za njom izdata je 2003. na zahtijev srpskih vlasti.Poznato je da ona godinama živi u Rusiji i da ruske vlasti odbijaju da je izruče Srbiji.

 

Barbara Vitez se nalazi na žutoj Interpolovoj potjernici. Ona je nestala 25 novembra 2016. godine koja je nakon škole otišla u grad na proslavu drugaricinog rođendana.

Oko 22 sata iz policije su njenim roditeljima javili da je Barbara pala sa drumsko-željezničkog mosta između Sente i Čoke u rijeku Tisu. Potraga za tijelom devojčice odmah je započeta, međutim i pored detaljne pretrage korita reke, obala i priobalja nije pronađen ni djelić odeće tako da se njena smrt ne može potvrditi.

loading...