Ponosna srpska baka nije imala dovoljno novca da plati namirnice, ali nije htjela da prihvati milostinju. Ovo je sramota države!

45

Na društvenim mrežama se pojavila priča jedne žene iz Srbije u kojoj je opisala događaj kojem je svjedočila. Ova priča samo pokazuje kako država brine o svojim građanima, ali i ponos i dostojanstvo naših starih. Priču Vam donosimo u cjelosti:

“Još jedna potresna priča iz svakodnevnog života.
Malopre u “Rodi”, penzionerka ispred mene nema 870 dinara da plati račun. Prodavačica poništava artikl po artikl da bi došla do sume ispod 430din, koliko uboga starica ima u novčaniku. Par puta se nudim da dam razliku ali ona sa ponosom odbija, vadeći kesicu po kesicu životnih namirnica iz svoje torbe. (Sve kupljeno je otprilike po 100gr.)

Ne mogavši da gledam taj jad prelazim na drugu kasu suzdržavajući suze. Završavam tu, odlazim u apoteku i već jecajući sedam u kola.
Krećem ka kući gušeći se u suzama…
Na prvom skretanju mi pada na pamet da je sutra Vaskrs, a ona će ga možda dočekati gladna… Vraćam se u nadi sa će ovog puta prihvatiti pomoć. Razmišljam: saćekaću je ispred radnje pa će možda, kad nema ljudi okolo, prihvatiti novac. Ne!

I pored svih mojih molbi, pored preklinjanja da ga uzme radi mene i moje dece, da meni olakša, ona ipak nije htela da uzme tih mojih bednih 2000din. pruženih kroz prozor automobila.
O Bože!

Postoji li reč kojom mogu opisati kako se osećam…? Postoji li veći prezir od mog prema ovoj državi? Ljuta sam, tužna, ogorčena… ali i zadivljena… njom, tom staricom, kojoj je ova država oduzela novac, hranu, garderobu i samo Bog zna šta već, ali joj nije mogla oduzeti dostojanstvo.
Neka joj dragi Bog da zdravlja!”

loading...