Krađa blizanca odmah nakon rođenja u Srbiji! Braća se srela nakon 24 godine!

198

7. maja 1979. godine  majka Nadica Miljković iz Svilajnca donijela na ovaj svijet dva dječaka blizanca i dala im imena Nenad i Ivan. Dan  nakon rođenja blizanci su prebačeni bez majke u bolnicu u Beograd zbog sumnje da imaju vodu u plućima.

Odma po porodu, osoblje bolnice je upisalo u kartone da je jedan dječak zdrav, a drugi bolestan.Nakon nekoliko dana doktori su Nadici rekli da je jedno dijete umrlo, a drugo u teškom stanju.

 

Njen muž Zoran je tražio da vidi umrlo dijete, ali su mu doktori rekli da to nije moguće i da će cijelu dokumentaciju poslati na kućnu adresu.

Roditelji su sljedećih 20 godina podizali svog sina Ivana u uvjerenju da je Nenad preminuo. Onda su čuli u medijima o krađi beba koja se dešavala u vrijeme rođenja blizanaca i počeli su da istražuju.Zaključili su da ne postoji grobno mjesto na kojem je Nenad ukopan, kao ni smrtni list. Prateći dokumentaciju došli su do zaključka da su oba blizanca upisana pod istim matičnim brojem i na osnovu toga su uspjeli da uđu u trag Nenadu. Ivan ga je nazvao telefonom i predstavio se kao njegov brat blizanac.

Nenad i Ivan su uradili DNK analizu koja je potvrdila da su braća.

Sada traže da se krivci za ovaj slučaj pronađu i kazne i neće stati dok pravda ne bude zadovoljena.

 

 

loading...