Prati ovih pet pravila i bit ćeš NAJLJEPŠA !

78

Svi smo čuli da je san dobar za ljepotu, ali koliko nas se probudi ujutru lijepe ?

Evo pet pravila koja bi se trebala poštovat da biste bili prirodno lijepi.

Umijte se

Prije odlaska na spavanje, obavezno se umijte. Na ovaj način ćete ukloniti svu prljavštinu, masnoću i ostatak šminke s Vašeg lica. Onda nanesite noćnu kremu koja će Vašem licu pružiti njegu dok Vi spavate. Koža se tokom noći pomlađuje i obnavlja od prethodnog dana, pa je pravilna njega prije spavanja prijeko potrebna.

Spavajte na leđima

Svi znamo koliko je teško promijeniti način na koji spavamo. Svako ima omiljenu pozu u kojoj lako zaspi. Ali se ipak isplati spavati na leđima, jer Vaše lice neće dodirivati jastuk. Tako se Vaše lice neće naborati ! Stručnjaci preporučuju spavanje na dva jastuka da biste smanjili podočnjake.

Pažljivo birajte jastučnice

Ako spavate nemirno, tj znate da ćete se u toku noći prevrnuti sto puta, najbolje je da uzmete svilene jastučnice. Svila za razliku od pamuka ne upija toliko vlage, te koža ujutru izgleda svježije i zdravije. Svilene jastučnice su dobre i za kosu, ne lomi kosu i spriječava petljanje kose.

Prilagodite njegu kože godišnjem dobu

Koža se iz sezone u sezonu mijenja, kao i u toku mjesečnog ciklusa. Preko zime je najvažnija hidratacija te se preporučuju masne kreme. U ljetnim danima se preporučuju gel maske ili lagane hidratantne kreme.

Spavajte neometano

U Vašoj spavaćoj sobi bi trebao vladati mir. Nema mjesta za televizor i ostale elektronske aparate(osim alarma) koji mogu da ugroze Vaš san. Ako želite da se probudite lijepe, onda biste se trebale i naspavati.

loading...