Bacio je OPUŠAK u kanalizaciju i jedva izvukao živu glavu (VIDEO)

39

U čitavom svijetu se vode kampanje o štetnosti pušenja na ljudski organizam, ali ova ovisnost se ne smanjuje. Vrlo mali broj ljudi uspjeva da zauvjek odbaci cigarete, a ako ovaj čovjek sa snimka koji Vam donosimo ne prestane pušiti nakon ovoga što mu se dogodilo, onda nikada i neće.

Ovaj snimak su zabilježile nadzorne ulične kamere u jednom gradu u Teheranu. Čovjek je šetao ulicom i pušio cigaretu. Kad je prolazio pored otvora za kanalizaciju, odlučio je da opušak ubaci u njega.

Ono što je uslijedilo izgleda kao scena iz filmova. Odmah nakon što je bacio opušak u otvor došlo je do velike eksplozije koja ga je odbacila na zemlju i pravo je čudo kako je ovaj Iranac preživio. Odmah nakon eksplozije uspio je da otpuže nekoliko metara dalje od otvora i jedva je stao na svoje noge.

Iranska vlada je ovaj snimak iskoristila u propagandne svrhe protv pušenja, ističući koliko je loše za zdravlje. Drugo upozorenje koje su izdali je da se opušci ne bacaju u kanalizaciju.

Kao razlog eksplozije su naveli da je prethodno jedan drugi prolaznik u kanalizaciju ubacio neki crni prah, za koji se pretpostavlja da je bio barut.

Pogledajte snimak:

 

loading...