Posuli je kiselinom kada je odbila BRAČNU PONUDU!

71

U mnogim nerazvijenim zemljama u svijetu, žene se tretiraju kao niža bića. Jedna od takvih je i konzervativni Pakistan. Naime policijski zvaničnik pakistanske policije  u gradu Gudžratu Umair Hajat je zvanično izdao  saopštenje u kojem se kaže da je grupa muškaraca bacila kiselinu na tri djevojke u ovom gradu.

Muškarci su bili na motociklima, a djevojke, koje su inače studentice su napali u blizini autobuske stanice u ovom gradu.

 

Jedna od djevojaka je zadobila teže opekotine po licu, a druge dvije su zadobile opekotine po rukama. Radi se o dvije sestre i njihovoj drugarici koje su se vraćale sa predavanja. Prema riječima ovog policijskog zvaničnika razlog za napad je najvjerovatnije taj što je jedna od djevojaka odbila bračnu ponudu od čovjeka kojeg joj je izabrala porodica.
 Nakon velike porodične svađe, nekoliko muškaraca, među kojima je bio i stric djevojke o kojoj se radi, a koji je upravo i samo zbog toga doputovao iz Islamabada, su odlučili da djevojku kazne tako što će je unakaziti bacanjem kiseline u lice. 

loading...