BROJ OBUĆE koji nosite govori koliko ćete dugo živjeti

578
IZNENAĐUJUĆI POKAZATELJI. Broj cipela koje nosite govori koliko ćete dugo živjeti…

Naučnici stalno pokušavaju pronaći način da produže ljudski vijek življenja. U svrhu toga stalno se provode različita ispitivanja da bi se utvrdilo koji faktori utiču na to koliko će neko od nas živjeti.

Jedno od istraživanja se odnosi i na povezanost broja obuće koji nosimo sa dužinom života.

Ovo iztraživanje je započeto još davne 1987. godine i u njemu je prvobitno učestvovalo oko 800 muškaraca i žena. Taj broj se godinama povećavao i istraživanje je obuhvatalo sve veći broj ljudi, da bi se na kraju popeo na nekoliko hiljada osoba, koje se svakodnevno prate.

Ovo ustraživanje se provodi u Švedskoj i naučnici koji u njemu učestvuju kažu da su do sada postignuti rezultati jasno pokazali da postoji povezanost izmešu veličine stopala i dužine šivotnog vijeka kod ljudi.

 

U istraživanju su prikupljani i podaci od rodbine i prijatelja već preminulih osoba i svi podaci su ažurirani i pohranjeni u kompjuterimaObzirom da na dužinu života utiče i mjesto življenja osobe, podatci su uzimani od ljudi koji žive u svim oblastima u Švedskoj.

.

Na osnovu prikupljenih podataka stručni tim koji vodi doktor Hans Bjors je sačinio tabelu u kojoj se pokazuje povezanost broja obuće i životnog vijeka.

loading...