PET REČENICA KOJE OTKRIVAJU PSIHOPATU!

388

Svaki čovjek je bar jednom u životu upoznao psihopatu. Njih karakteriše određeni način ponašanja i osobine. Psihopate su hladnokrvne osobe koje nemaju osjećaj empatije prema drugim ljudima i rade sve samo u svom interesu. Patološki su lažovi i majstori manipulacije. Neke od rečenica koje psihopate najčešće izgovaraju su

Previše analiziraš stvari

Ako osjete da biste ih mogli razotkriti pokušat će Vas na sve moguće načine uvjeriti da griješite i da prestanete razmišljati o stvarima koje njih dovode u opasnost.Reći će Vam da se ne zamarate glupostima i da previše analizirate stvari. Da bi Vam se uvukli pod kožu i učinili sebe dobrim u Vašim očima, ovu će rečenicu izgovoriti i onda kada mislite da ste Vi nešto uradili pogrešno.

Zašto praviš dramu

Ove osobe nemaju nikakve moralne osobine ni osjećaj stida, zato ni ne mogu da shvate da pravite problem oko nečega što je loše i pogrešno. Za njih je samo drama ako su njihovi interesi ugroženi

Pogrešno si me shvatio

Kada osjete da se udaljavate od njih zbog njihovih riječi ili djela onda im je glavno da pokušaju da Vas ubijede da ste ga pogrešno shvatili ili protumačili njegove riječi ili postupke.

Previše si osjetljiv

Psihopate ne brinu tuđa osjećanja i ne dotiče ih tuđa bol. Oni moraju biti u centru pažnje i ako neko pokaže emocije, tu osobu smatraju slabom. Ipak, po potrebi jako dobro mogu glumiti emocije i zaplakati onda kada im to odgovara.

Ljubomoran si, zaljubljen u mene

Oni misle da se sve vrti oko njih i da su svi ljubomorni na njih. Također, smatraju se neodoljivma i takvim da se  svi trebaju zaljubiti u njih.

loading...