Zadnjih dvadeset pet godina je pio litar alkohola dnevno. Pogledajte kako izgleda, ovo je pravi HOROR!

284

Muškarac iz Kine koji živi u centralnoj oblasti Hunan je svaki dan u zadnjih dvadeset pet godina pio po litar alkohola. Obolio je od vrlo rijetke kožne bolesti, od koje u svijetu boluje samo 400 osoba koliko je zabilježeno do sada.Prema rečima lekara iz bolnice, samo 400 slučajeva ove bolesti je ikada zabeleženo u svetu.

Tan, kako se zove ovaj muškarac je počeo da pije kada je imao samo 13 godina i to u krugu svoje porodice. Godinama je povećavao količinu alkohola koju je svakodnevno unosio, da bi u svojim četrdesetim pio i po litar alkohola dnevno.

Prije otprilike 20 fodina, on je primjetio velike izrasline koje su počele da mu se pojavljuju ispod kože, svuda po tijelu. U početku nije obraćao pažnju, a kako se izrasline nisu povlačile, otišao je kod doktora. Doktor mu je rekao da nije ništa zabrinjavajuće pogotovo zato što ga ne bole i da mi se javi opet ako osjeti da ima otežano disanje.

 

 

Taj simptom se javio nekoliko godina poslije, kada su mu u Narodnoj bolnici u Hunanu dijagnostikovali Madelungovu bolest. Radi se o rastu velikih masnih naslaga oko vrata i ramena, a bolest je dobila naziv prema njemačkom doktoru koji je otkrio.

Bolest je jako rijetka, a najčešće oboljevaju muškarci u srednjim godinama koji konzumiraju velike količine alkohola.

 

loading...