DNEVNICA JE 150 EURA, ali Nijemci ovaj posao neće da rade!

424

Ako ste nezaposleni ili malo zarađujete i jedva spajate kraj sa krajem možda ćete biti zainteresovani za ovaj posao u Njemačkoj. Radi se o branju špargli, a dnevnica za ovaj posao je za naše prilike odlična i može da se zaradi i 150 eura dnevno.

Svaki dan se radi os 8 do 10 sati, nedelja je neradan dan. Od iznosa dnevnice se odbija porez, ali sezonski radnici mogu taj iznos da dobiju nazad ako ulože zahtjev za povrat poreza na kraju poreske godine.

– U sektoru poljoprivrede radi se naporno i za naknadu od oko osam i po evra po satu bruto, što je za veliku većinu Nemaca jako niska plata, tako da su oni nezainteresovani za tako naporan, a slabo plaćen posao. Ipak, vrlo je atraktivan strancima, naročito Hrvatima i Poljacima – kazao Mario  je Koturić, član Uprave Hrvatskoga ekonomskog saveza u Frankfurtu za “Slobodnu Dalmaciju”.

Mišljenja  o ovom poslu na internetu su podjeljena. Mnogi su oduševljeni prilikom za brzu i dobru zaradu, a oni koji su već radili ovaj ili sličan posao su razočarani jer su cijene života u Njemačkoj vrlo visoke, pa se dosta i potroši. Navode da se ne može pojesti obilniji obrok za manje od 10 eura, da se radi po čitav dan bez prestanka i da je smještaj u radničkim barakama.

loading...