OBLIK VAŠEG TIJELA GOVORI KOLIKO DUGO ĆETE ŽIVJETI

244

Medicinski stručnjaci iz svih oblasti rade istraživanja kojima je krajnji cilj produžiti vijek trajanja ljudskog života. Iz tog razloga se ispituju svi mogući uticaji, kako psihički, tako i fizički i povezuju se sa trajanjem ljudskog života. Neka od tih istraživanja nama laicima izgledaju apsurdno, ali stručnjaci tvrde da sva ona donose nove podatke  koji se mogu iskoristiti.

Jedno od takvih istraživanja je i ovo o uticaju oblika tijela na dužinu životnog vijeka. Po rezultatima istraživanja, žene koje imaju veću zadnjicu žive duže. Kada su krenuli u ovo istraživanje, naučnici su podijelili oblik tijela na 4 vrste i pokazalo se da žene sa tzv. tijelom u obliku kruške žive najduže.

 

Prema broju ispitanica, dokazano je da žene koje u svojim tridesetim imaju ovaj oblik tijela žive devet i po godina duže od onih žena koje imaju tijelo u obliku jabuke.

Kad su muški ispitanici u pitanju, otkriveno je da oni koji imaju veliki, tzv. pivski stomak u prosjeku žive kraće i 17 godina od onih kojima je trbuh ravan.

 

 

loading...