UZGOJ ovog voća donosi zaradu od 5000 EURA MJESEČNO!

232

Ukoliko imate kuću i određeni komad zemlje i ne znate šta bi uzgajali, pročitajte ovaj članak. U prilogu donosimo i video koji će Vam detaljno objasniti šta treba da radite ako se odlučite za uzgoj ovog voća.

Borovnice se sve manje uzgajaju na svijetu i zato imaju dobru i stabilnu cijenu otkupa.Ukoliko se odlučite baviti uzgojem borovnica, ako sve radite pravilno,od jednog hektara zasada možete imati zaradu i do 5.000 eura mjesečno.

Osnovno je da se dobro upoznate sa načinom kako se sadi i uzgaja ovo voće i da shvatite da ovaj posao nije lagan i da nije ni jeftino početi se baviti ovim.

 

Koliko je ovo isplativo govori i statistički podatak da je u Srbiji borovnica bila posađena na samo 200 hektara prije tri godine, a danas ti zasadi se prostiru na 900 hektara.

Jedni od uzgajivača, koji se porodično bave uzgojem borovnica su podijelili svoje iskustvo. U početku ni oni sami nisu znali šta rade, ali se nisu osvrtali na negativne komentare nego su se vodili idejom da u junu proizvedu borovnice, jer im je u tom periodu cijena najbolja.

 

Prvu zaradu možete očekivati nakon tri godine, a urod na jednom hektaru iznosi i do 15 tona.

loading...