UKLONITE KARIJES sa zuba pomoću samo jednog prirodnog sastojka!

77

Kaže se da su zubi ogledalo zdravlja. Pokvareni zubi utiču na razvoj mnogih bolesti i pored estetske strane, ova zdravstvena treba biti razlog za redovne posjete zubaru i pravilno održavanje zuba.

Najčešći problem sa zubima sa kojima se svako sreo bar jednom u životu je pojava karijesa. Isto tako, svi bismo željeli da imamo pravilne i bijele zube. Sredstva za izbjeljivanje zuba koja se reklamiraju na sve strane  su stvorena od čiste hemije i štete caklini zuba. U ponudi postoje razne vodice za usta i olovke za izbjeljivanje zuba.

Problem sa karijesom možete vrlo lako riješiti pomoću samo jednog prirodnog sastojka, koji će Vam također i izbijeliti zube. Radi se o kokosovom ulju koje se danas smatra jednim od najzdravijih i tek se otkrivaju sve njegove blagodeti.

Poznato je da ima  antibakterijska, antigljivična antikancerogena svojstva. Zato biste ga trebali koristiti u ishrani, te pripremati hranu na njemu.

Naravno, treba biti kvalitetno. Kokosovo ulje vam može poslužiti i u kozmetičke svrhe. Dobro je za kosu, kožu i zube. Čisti kožu od akni, smanjuje vidljivost bora i ožiljaka, odlična je maska za kosu.

Kada su zubi u pitanju, dovoljno je da svaki dan uzete 2 kašike kokosovog ulja, promućkate u ustima i zadržite nekoliko minuta, a onda ga ispljunite. Ponavljajte ovo svaki dan i ubrzo ćete primjetiti razliku.

 

loading...