BURKA i minić, zar i to može? Internetom kruži fotografija umotane djevojke, a donji dio tijela je potpuno otkriven!

590

Umjtnički festival koji se održava u Kazablanci pod nazivom Boulevard omogućava umjetnice da se izraze na različite načine i da iznesu kroz svoje projekte stavove i razmišljanja koje imaju.

Najveću pažnju je nesumnjivo izazvala pojava djevojke koja je došla potpuno umotana sa burkom koja joj je prekrivala lice, a na donjem dijelu tijela je obukla mini suknji i visoke štikle. Ovaj izgled je osmišljen da isprovocira i potakne na razmišljanje žene prije svega, ali je i izazvao brojne komentare od strane muslimana koji su ovaj potez shvatili kao izrugivanje njihovoj vjeri.

Odmah po postavljanju fotografije na društvene mreže postala je pravi hit i izazvala mnoge rasprave. Djevojka je nepoznata javnosti i nigdje nije preneseno koju tačno poruku njen projekat šalje.

 

Ukratko o Islamu:

– Islam je monoteistička religija,  nastala na arapskom poluostrvu u sedmom stoljeću. Ona je druga najrasprostranjenija religija prema broju pripadnika. Sljedbenici Islama vjeruju u  postojanje samo jednog Boga (Allah), a Muhammed je Allahov rob i poslanik. Islam je jedna od tri abrahamske ili ibrahimske religije zajedno sa judaizmom i kršćanstvom.

 

 

loading...