ODLUČILA se za porod kod kuće, saznajte kako se sve završilo

42

Nikol Cisemer i njen muž Metju su odlučili da Nikolinu trudnoću  i porođaj dožive na potpuno prirodan način, kako se to nekada radilo. Nisu željeli da stalno ide na bolničke preglede i odlučili su se da porođaj obave kod kuće uz pomoć babice koju su unajmili. Nisu željeli ni ultrazvuk, zbog mogućeg štetnog zračenja.

Ipak, nije sve išlo kako su oni zamislili. Porođaj ih je iznenadio mjesec dana prije nego su oni izračunali. Nikol je vodenjak pukao i oni nisu imali drugog izbora nego da odu u najbližu bolnicu.

Po baksuzluku, baš tada je bila i snježna oluja i jedva su uspjeli da se probiju do bolnice.

To je bio petak uveče i njene kontrakcije su bile sve jače i češće, ali do poroda nije dolazilo. Prošlo je više od 40 sati. Iako je planirala da ne uzima nikakve tablete protiv bolova, nakon ovolikog mučenja je pristala da joj daju lijekove radi bržeg i jednostavnijeg poroda.

 

Nakon 48 bolnih sati rodila je   divnu kćerku Blejkli i doktorica Megan Forši se spremala da izvadi posteljicu, i zaprepastila se kada je pod rukom osjetila još jednu glavicu. Nikol je nosila blizance! I druga beba je došla na svijet i obje su na svu sreću zdrave.

loading...