Kako otkriti spol djeteta u trudnoći bez ultrazvuka

232

Trudnoća je predivno stanje koje žena doživljava, ona ima neponovljiv uticaj na nju  i njenu budućnost, kao i budućnost njene porodice. Prvo pitanje koje će svako postaviti trudnoj ženi je da li zna spol dijeteta koje nosi. Neki bi više voljeli dječaka, neki djevojčicu, većini je samo važno da se beba rodi živa i zdrava i da sve prođe u redu i kako treba.

Ipak, u ljudskoj prirodi je da bude radoznala. Mnogi roditelji žele da budu potpuno spremni kada beba dođe na svijet, pa pripremaju dječiju sobu, krevetić, kolica i garderobu i onda bi željeli znati koje boje da odaberu za sve to.

Naravno, uz današnji napredak medicine i trudnoća se puno više kontroliše, što za neke trudnice predstavlja i dodatni stres, jer moraju raditi puno nekih nalaza i snimaka i naravno ultrazvuk. Na ultrazvuku se može idrediti spol bebe, ali postoje neki starinski načini, na koji to možete uraditi i sami. Ne tako davno, ultrazvuk nije ni postojao, pa su ljudi na osnovu promjena na trudnoj ženi određivali spol buduće bebe.

Tako se znalo da ako žena ima stalne mučnine onda nosi djevojčicu. Promjene na tenu i koži i širok trudnički stomak, kao i ako trudnica jede slatku hranu ukazuju na to da je dijete ženskog spola.

Ukoliko je somak trudnice spušten i ako joj se stalno jede kisela i slana hrana onda je dječak u pitanju.

loading...